RODO

 

Inspektor Ochrony Danych


Funkcję Inspektora Ochrony Danych, o którym mowa w Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE pełni Tomasz Nowakowski.


e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Najważniejsze informacje dot. przetwarzania danych osobowych
w Zespole Szkół w Krzemieniu obowiązujące od 25.05.2018


Administratorem Danych Osobowych (ADO) w Zespole Szkół w Krzemieniu jest:


Dyrektor Zespołu Szkół w Krzemieniu
adres: Krzemień Pierwszy 192
23 - 304 Dzwola,
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


1. Inspektorem Danych Osobowych (IOD) jest:


R-SOFT STUDIO sp. z o.o.
kontakt:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


2. Przetwarzanie danych osobowych (PDO) w Zespole Szkół w Krzemieniu odbywa się zgodnie z prawem w jednej lub kliku poniżej opisanych sytuacjach:


a. w celu wypełnienia obowiązku prawnego
b. o ile jest niezbędne do ochrony żywotnych interesów osoby fizycznej
c. jeśli jest niezbędne do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej
d. za wyraźną zgodą danej osoby


3. Mówiąc o danych osobowych Zespołu Szkół w Krzemieniu należy rozumieć wszystkie posiadane tam zasoby informacyjne i wszystkie formy tej informacji zarówno papierową jak i elektroniczną


4. Czas przechowywania danych osobowych zależy od kategorii tych danych i wynosi od kliku do kilkudziesięciu lat


5. Dane osobowe mogą być udostępniane upoważnionym prawnie instytucjom lub organom państwa zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie na ich wniosek


6. Każdej osobie, której dane są przetwarzane przez ADO przysługują następujące prawa:


a. do dostępu do swoich danych
b. do sprostowania swoich danych
c. do usunięcia swoich danych
d. do ograniczenia przetwarzania swoich danych
e. do sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych
f. Cofnięcia zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie nie wpływa na przetwarzanie, które było dokonywane wcześniej w związku ze zgodą, której udzieliłeś wcześniej.
g. Prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego:
Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych


7. ADO nie przetwarzane danych osobowych poza UE oraz nie przekazuje danych poza UE.


8. ADO chroni wszystkie informacje w tym dane osobowe przed nieuprawnionym dostępem czy modyfikacją na poziomie organizacyjnym i technicznym

Więcej o nowych zasadach ochrony danych osobowych


https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&from=PL


http://orka.sejm.gov.pl/proc8.nsf/ustawy/2410_u.htm

Main Menu

logo 100lecie

Kalendarz

Październik 2018
P W Ś C Pt S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 232

W tygodniu 232

Wszystkie 76846

 


Copyright© Zespół Szkół w Krzemieniu